یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت که از آسیب های اقتصادی کشور غافل شدیم یا برایمان عادی شده است؛ آسیب هایی همچون تورم دو رقمی، بیکاری جوانان و ناهنجاری های اخلاقی و فرهنگی برای ما به یک پدیده عادی تبدیل شده و نمی توانیم آن ها را مدیریت کنیم.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی در همایش ملی اولین برنامه گام دوم انقلاب؛ ضرورت تغییر ریل سیاستگذاری کشور در برنامه هفتم توسعه که به همت مرکز پژوهشها برگزار شد، اظهار کرد: در تدوین برنامه ششم توسعه تصویر درستی از پایان برنامه وجود داشت و انگار تهیه کنندگان آن می دانستند در سال پایان اجرای این برنامه، کشور چه وضعیتی خواهد داشت.
به گفته وی مهمترین موضوع برای تحقق اهداف برنامه های توسعه تعیین پیش نیازهایش است که از آن غفلت کرده ایم؛ وقتی یک قدم برای اصلاح نظام بانکی کشور و اصلاح نظام مالیاتی برنداشته ایم چه طور توقع رسیدن به اهداف را داریم.
حسین زاده بحرینی با انتقاد از تغییر سقف در لایحه بودجه در زمان بررسی در مجلس گفت: تهیه و تصویب بودجه نیز مبانی را لازم دارد که عدم توجه به آن باعث وضعیت فعلی در تحقق اهداف بودجه شده است.
وی با تاکید بر لزوم اصلاح نظام پرداخت و جبران خدمات گفت: دعوایی بین دولت و بخش خصوصی و همچنین در داخل دولت برای انواع استخدام ها وجود دارد. تا زمانی که یک نظام پرداخت همگن و قابل اتکا وجود نداشته باشد کارکنان هم انگیزه لازم را ندارند کما اینکه تفاوت پرداخت حقوق در بین بانک های دولتی و خصوصی باعث کم شدن انگیزه در کارمندان بانک های دولتی و افزایش تمایل آن ها برای استخدام در بانک های خصوصی شده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه باید نظام تامین اجتماعی اصلاح شود، گفت: باید اصلاحات لازم در دستگاه های متولی بیمه و تامین اجتماعی صورت گیرد. اکنون سازمان بازنشستگی با داشتن ردیف بودجه مبالغ زیادی از بودجه عمومی را می گیرد که این به صورت اپیدمی خطرناک درآمده است.
وی با اشاره به اهداف تشکیل شورای هماهنگی اقتصادی گفت که متاسفانه تاکنون این شورا به وظایف ذاتی خود عمل نکرده است.
حسین زاده بحرینی خاطرنشان کرد: از آسیب های اقتصادی کشور غافل شدیم یا برایمان عادی شده است؛ آسیب هایی همچون تورم دو رقمی، بیکاری جوانان و ناهنجاری های اخلاقی و فرهنگی برای ما به یک پدیده عادی تبدیل شده و نمی توانیم آن ها را مدیریت کنیم. چرا فکر می کنیم با قانون برنامه می توان این پدیده ها را مدیریت کرد؟
وی در پایان گفت: باید قبل از تدوین برنامه به سمت اصلاح ساختار همچون بانک مرکزی حرکت کرد؛ در این بین نقش شورای هماهنگی اقتصادی و مجمع تشخیص مصلحت نظام و بعد مجلس مهم است. قانون برنامه هفتم قانونی است که می تواند امیدها را زنده نگه دارد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا