جزییات طرح دارویاری به زبان ساده

سیاسی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اجرای طرح دارو یاری توسط این وزارت‌خانه گفت: هدف اصلی از اجرای طرح دارویاری انتقال یارانه دارو به انتهای زنجیره و مصرف کننده بود تا بیماران با هر سطح نیازمندی بتوانند از این طرح برخوردار شوند.

به گزارش ایسنا، بهرام عین اللهی در جلسه امروز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون بهداشت مجلس درباره بررسی عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نحوه اجرای «طرح دارویاری» طی سخنانی اظهار کرد: دارو، تجهیزات، ملزومات پزشکی و شیر خشک از جمله کالاهایی هستند که حق دسترسی مناسب به آنها جزو حقوق اساسی مردم و وظیفه دولت‌ها است که برای تامین این کالاها اقداماتی انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: در دولت های گذشته سیاست اختصاص ارز ترجیحی در یک شرایط زمانی مانع آسیب به دسترسی مردم به سلامت شده بود اما با گذشت زمان و به دلیل افزایش فاصله نرخ ارز ترجیحی با نرخ بازار، سوء استفاده‌هایی آغاز و بی نظمی هایی در نظام سلامت ایجاد شد و قاچاق معکوس، شکست تولید داخلی و رونق بازارهای سیاه را به بار آورد.

وزیر بهداشت افزود: کمبودهای دارویی، کاهش ذخایر راهبری دارویی کشور، آسیب به تولید داخلی و از بین رفتن قدرت رقابت دارویی از جمله چالش‌هایی است که پیش از طرح دارویاری وجود داشته است. با وجود داشتن دانشمندان بسیار خوبی در کشور و شرکت های دارویی خوب و همچنین امکانات و تجهیزاتی که در اختیار داریم باید در تولید و صادرات دارو بتوانیم کارهای مهمی انجام دهیم ولیکن متاسفانه کار بزرگی انجام نشده است.

عین اللهی گفت: بر اساس اسناد موجود در سال ۱۳۹۸، ۵ هزار میلیارد تومان قاچاق معکوس در حوزه دارو داشته‌ایم یعنی با وضعیت فعلی فقط ۸۰ میلیون جمعیت داخل کشور را پوشش نمی دادیم بلکه ۴۰۰ میلیون جمعیت را پوشش می‌دادیم که کشورهای همسایه نیز شامل آن بودند و آنها هم از ارز ترجیحی ما برخوردار بودند.

وی اظهار کرد: با شروع دولت مردمی آقای رئیسی حذف رانت از ارز مورد توجه قرار گرفت و قرار شد اقدام عاجلی در این زمینه انجام شود. با اقدام انقلابی مجلس شورای اسلامی در تعیین سیاست تخصیص ارز ترجیحی و قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بعد از چند ماه مطالعه و تحقیق طرح دارویاری تهیه و تصویب شد که هدف اصلی از اجرای آن این بود که یارانه دارو به انتهای زنجیره منتقل شود و مصرف کننده اختصاص یابد و بیماران با هر سطح نیازمندی بتوانند از این طرح برخوردار شوند.

وزیر بهداشت ادامه داد: قبل، حین و بعد از اجرای طرح دارویاری اقدامات موثر در وزارت بهداشت طراحی و اجرا شد؛  قبل از اجرای طرح ستاد تدابیر ویژه دارویی با حضور همه معاونان، سازمان برنامه، بیمه های پایه، وزارت رفاه، بانک مرکزی، دستگاه‌های نظارتی و امنیتی تشکیل شد. کمیته علمی با حضور نخبگان جوان دانشگاهی و با تلاش شبانه‌روزی ۶ ماه پیش از اجرای طرح شکل گرفت و حدود ۲۵۰ جلسه تشکیل شد.

عین اللهی گفت: در شروع اجرای طرح دارویاری همه مردم تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. از طرف دیگر اقلام تولید داخلی مشتمل بر ۹۶۳۳ کالا قیمت گذاری شد و پیش از اجرای طرح این اطلاعات به بیمه ها داده شد. همچنین اقدام جدید دیگری که انجام شد این بود که پیشتر ما فقط سهم بیمار و سهم بیمه داشتیم، اما امروز سهم یارانه سلامت اضافه شده این موضوع موجب شده که سهم پرداختی بیماران یا تغییر نکند یا کمتر از قبل شود.

وی با بیان اینکه «از دیگر نکات مهم در طرح دارو یاری، افزایش پوشش بیمه ای داروها بود»، خاطرنشان کرد: در حین اجرای طرح قرارگاه فرماندهی با حضور همه مسئولان مربوطه تشکیل شد و با دستور ریاست محترم جمهوری و همچنین معاون اول محترم بدون اطلاع قبلی در تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۱ هزار بازرسی از مراکز دارویی جهت جلوگیری از احتکار انجام شد. همچنین ۸ هزار میلیارد تومان برای تامین مخارج مربوط به شرکت های دارویی داده شد.

ادامه دارد…

منبع: ایسنا

نوشتهٔ پیشین
اجلاس سالیانه جایزه جهانی ‌ حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی آغاز شد
نوشتهٔ بعدی
گروسی: به دسترسی بیشتر برای بازرسی از ایران نیاز است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

آخرین اخبار