شهر خوانسار در منطقهای کوهستانی و در دامنه کوههای زاگرس قرار گرفته است. این شهر را به زیبایی درختان تنومندش که بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارد، میشناسند. درختان تنومند دالان سبز سلامتی، تولید انرژی، نشاط اجتماعی، اقتصاد گردشگر محور به دنبال دارد.
زندگی در خوانسار با وجود درختانی که در گذر زمان در یکی از خیابانهای شهر، دالانی سبزرنگ را به تصویر کشیدهاند لذتبخش است؛ اما در سالهای اخیر ارهبرقی نفس را از جان این درختان گرفته است تا به جای درختان سر به فلک کشیده، آپارتمانها را در حاشیه خیابان نظارهگر باشیم. هر ساله در فصل پاییز شاخههای درختان کهنسال به بهانههای مختلف هرس میشود.
شهروندان از سرنوشت این میراث طبیعی نگران هستند؛ آنان درخواست دارند درختان سایر خیابانهای شهر به درختان خیابان اصلی بپیوندد تا دالان سبز شهر خوانسار توسعه یابد، در این راستا لازم است درختان تنومند شهر پلاککوبی و شناسنامهدار شده و از هرس آنها جلوگیری شود.
عدهای از شهروندان نسبت به این وضعیت اعتراض دارند و خواهان رسیدگی فوری مسئولان شهر هستند.
۵ هزار درخت شناسنامه دار شده است
در همین زمینه عباس نوروزی، مسئول فضای سبز شهرداری خوانسار اظهار کرد: یکی از شاخصه خوانسار دالان سبز آن است. دو کیلومتر خیابان اصلی شهر به واسطه درختان تنومند و کهنسال و در هم تنیده شده، دالان سبزی تشکیل دادند که طراوت و خنکی خاصی به شهر بخشیده است.
او افزود: این درختان به دلیل تردد زیاد آسیبپذیر هستند و قطع درختان دالان سبز از سوی افراد سودجو به دلیل مجاورت در خیابان مرکزی شهر امکان پذیر نیست.
مسئول فضای سبز شهری شهرداری خوانسار با بیان اینکه ۱۰۰ هزار درخت در فضای سبز شهری وجود دارد، اضافه کرد: شرایط آب و هوایی و خاک مناسب و تغذیه آب همیشه جاری موجب حفظ سرسبزی دالان سبز است.
نوروزی تصریح کرد: از آنجایی که این درختان جزو میراث معنوی و طبیعی شهر به شمار میرود در راستای حفظ درختان تاکنون طرح شناسنامهدار شدن پنج هزار درخت موجود در خیابان امام و شهدا و آیت الله خوانساری و علوی و سرچشمه خوانسار انجام شده است.
او گفت: جلوگیری از قطع غیرقانونی، تعیین مقدار سن درخت و برنامهریزی در جهت آبرسانی، تغذیه مناسب و مبارزه هوشمند با آفات و بیماریهای گیاهی مزایای شناسنامهدار شدن درختان عنوان کرد.
مسئول فضای سبز شهرداری خوانسار با اشاره به اقدامات شهرداری در راستای حفظ درختان شهر، گفت: به منظور شناسایی آفات درختان خشکیده شهر با دعوت از گروه گیاه پزشکی جهاد کشاورزی کرج طرح آزمایشی روی خاک این درختان انجام، اما هنوز جوابیه دریافت نشده است.
منبع: عرشه آنلاین