ایران از مسیر کابل زیردریایی برق صادر می‌کند/ امسال ۸ میلیون مشترک برق را رایگان مصرف کردند

اقتصاد

ایران از مسیر کابل زیردریایی برق صادر می‌کند/ امسال ۸ میلیون مشترک برق را رایگان مصرف کردند

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مصطفی رجبی مشهدی در نشست حاشیه‌ای بیست و دومین نمایشگاه صنعت برق اظهار داشت: ناترازی مالی باعث شده سراغ روش های مدیریت مصرف جدید و راهکارهایی برای توسعه سرمایه گذاری دنبال کنیم و نیروگاه بسازیم.

وی در ادامه گفت: اکنون همکاری خوبی بین وزارت نیرو، نفت و پالایش و پخش فرآورده برای تامین انرژی زمستان صورت می گیرد، 

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: در حوزه تشویق از ۵۶ میلیون قبض ۲۲ میلیون قبض مشمول تشویق شدند یعنی ۴۰ درصد شامل پاداش صرفه جویی شدند.

وی ادامه داد: در سال جاری ۸ میلیون مشترک برق رایگان دریافت کرده و بستانکار شدند، ۱.۱۰۰ میلیون مشترک نیز با کاهش مصرف خود را به زیر الگو رساندند.

رجبی مشهدی با بیان اینکه امسال ۱۵۰۰ مگاوات صرفه جویی را در صنعت برق شاهد بودیم، تاکید کرد: این در حالی است که هر سال ۱۰۰۰ مگاوات افزایش مصرف را شاهدیم، صرفه جویی انجام شده ناشی از همکاری مردم در همه بخش‌ها بوده است.

وی در پاسخ به ایلنا درباره ارزآور بودن صادرات صنعت برق اظهار داشت: ما با کشورهای زیادی مرز خاکی داریم که ارتباط برقی و الکتریکی هم با آنها برقرار است، از برخی از این کشورها برق را وارد و به برخی صادر می کنیم.

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه در شمال کشور با ترکمنستان و ارمنستان مبادله برقی داریم، افزود: با اولویت تامین داخل به عراق و افغانستان و پاکستان صادرات داریم.

وی تاکید کرد: ما همچنین بدنبال این هستیم که از طریق کابل زیردریایی و احداث خط جدید با کشور روسیه، آذربایجان و ارمنستان متصل شویم و به این ترتیب مراودات بیشتر می شود.

وی میزان مراودات برقی را ۵ درصد تجارت عنوان کرد و گفت: ما ۶۰۰ مگاوات وارد و ۶۰۰ مگاوات نیز صادرات برق داریم.

رجبی مشهدی ادامه داد: ما ۳.۵روز برق را از ترکیه وارد و ۳.۵ روز صادر می‌کنیم امیدواریم با افزایش ظرفیت امکان تبادل افزایش یابد.

وی در پاسخ به دیگر سوال ایلنا، درباره اقتصاد برق و موانع توسعه و صرفه جویی گفت: با توجه به اینکه صنعت برق بر اساس تعرفه‌های تکلیفی اداره می‌شود اقتصاد خوبی ندارد.

وی افزود: ما در حال حاضر ۸۵ هزار میلیارد تومان از دولت مطالبه داریم و به همین میزان نیز پیمانکاران از ما طلب دارند که طبق قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق پیش بینی شده ظرف ۳ سال تسویه شود.

رجبی مشهدی تاکید کرد: وزارت نیرو بدنبال این است که نقش خود را به عنوان فروشنده و خریدار کاهش داده و تصدیگری را کم و به بخش خصوصی واگذار کند.

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه بزودی امکان عرضه یک مگاوات برق در بورس فراهم می شود، خاطرنشان کرد: مشترکان صنعتی می توانند برق مورد نیاز خود را از بورس تامین کنند و به این ترتیب قدرت نقدشوندگی پول بیشتر می شود و مصرف کنندگان برق نیز می توانند برای تامین و مصرف برق برنامه ریزی کنند.

خبر در حال تکمیل می باشد…

نوشتهٔ پیشین
اعلام آمادگی روسیه برای افزایش صادرات کود
نوشتهٔ بعدی
خودروی جدید کرمان موتور به خیابان ها آمد+ عکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

آخرین اخبار