توقف صادرات دام زنده به قطر در آستانه جام جهانی/ وزارت کشاورزی روی کاغذ از دام‌پروری حمایت می‌کند

اقتصاد

توقف صادرات دام زنده به قطر در آستانه جام جهانی/ وزارت کشاورزی روی کاغذ از دام‌پروری حمایت می‌کند

مجتبی عالی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در پاسخ به این پرسش که شما از صادرات 50 هزار راس دام زنده به قطر برای جام جهانی فوتبال خبر دادید آیا موفق به صادرات این تعداد دام به قطر شدیم؟ گفت: برنامه اصلی این بود که اتحادیه دامداران از طریق قرنطینه‌ بوشهر که قطری‌ها خود در آنجا سرمایه‌گذاری کرده بودند 50 هزار راس گوسفند نر به این کشور صادر کند. مقدمات انجام این کار نیز فراهم شد؛ اما متاسفانه کارت بازرگانی برای افراد زیادی صادر شده است و همین مسئله روند صادرات دام را باچالش مواجه کرده و به نوعی بازار قطر را خراب کردند.

مدیرعامل اتحادیه دامداران ایران با اشاره به از دست رفتن بازار قطر، گفت: طرف قطری به ایران آمد و کارهای قرنطینه‌ای نیز انجام شد اما به دلایلی که اشاره کردم این بازار را از دست دادیم؛ البته گزارش‌های مبنی به صادرات دام به قطر از طریق دامداران خوزستان به‌دست ما رسیده است.

همچنین در این رابطه افشین صدر دادرس رئیس اتحادیه دام سبک در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، گفت: اطلاعاتی که مسئولان برای صادرات دام اعلام می‌کنند باهدف دلخوش کردن تولیدکنندگان در رسانه‌ها مطرح می‌شود اما در عمل شاهد اجرا نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه گزارشی از صادرات دام به قطر ارائه نشده است، گفت: تا به امروز بیش از 70 هزار راس دام به کشورهای عراق و کویت صادر کرده‌ایم؛ اما این رقم از صادرات چندان تاثیری در قیمت دام زنده نمی‌گذارد.

رئیس اتحادیه دام سبک ادامه داد: معاون امور دام وزارت کشاورزی تعداد مازاد دام سبک را حدود 2 میلیون راس عنوان کرده است و اگر صادرات دام با همین روند ادامه داشته باشد تا پایان سال شاید بتوان حدود 200 هزار راس دام صادر کنیم که این عدد فاصله معناداری با تعداد مازاد دام دارد. شرایط تولید برای دام سنگین پیچیده‌تر است چراکه عوارض سنگینی برای صادرات این دام وضع شد و همین مسئله انگیزه‌ای صادرات را سلب کرد. از سوی دیگر این گوشت نتوانست در بازار داخلی جذب شود از این‌رو شرایط این تولیدکنندگان بسیار پیچیده‌ شده است.

صدردادرس میانگین قیمت بره نر پرواری را کیلویی 72 تا 73 هزار تومان دانست و افزود: قیمت دام زنده با قیمت گوشت در بازار رابطه منطقی ندارد.

این فعال حوزه دامپروری با اشاره به کمبود نقدینگی دامداران، گفت: طرح دامدارکارت به صورت کامل اجرا نشد؛ همچنین بعد از حذف ارز 4200 تومانی دولت به دامداران تعهداتی داد که درعمل به هیچ کدام از آنها عمل نکرد بنابراین دامدار باید نهاده مورد نیاز را 6 برابر قیمت اسفند خریداری کند اما قیمت دام تولیداش تغییر نکند. طبیعی است که تولید دیگر توجیه اقتصادی ندارد از این‌رو شاهد کشتار دام‌های مولد از سوی دامداران هستیم؛ وزارت کشاورزی هم برنامه‌ای برای کمک به تولیدکنندگان دام مولد ندارد و در کاغذ از دام‌پروری حمایت می‌کند.

به گفته وی؛ وقتی دام مولدی نباشد بره‌ای نیست که بخواهیم آن را پروار کنیم و وقتی دامی برای پروار نباشد گوشتی تولید نمی‌شود، این خلاصه حال تولید دام در کشور است.

انتهای پیام/

نوشتهٔ پیشین
دولت برای افزایش نرخ سوخت فعلا برنامه‌ای ندارد/ عدم ترسیم آینده به خانواده‌ها نیز سرایت کرد
نوشتهٔ بعدی
مافیای مخالف برجام بدنبال انحصار در فروش نفت/ تا FATF تصویت نشود وضع به همین شکل است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

آخرین اخبار