یارانه فروردین ۱۴۰۴ را اگر نگرفته اید بخوانید | چرا یارانه فروردین ۱۴۰۴ واریز نشده؟

سایت سرگرمی روز : سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها از واریز مرحله ۱۷۰ یارانه نقدی فروردین ماه ۱۴۰۴ برای دهک‌های چهارم تا نهم خبر داد. سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها از واریز مرحله ۱۷۰…
اقتصاد

سایت سرگرمی روز :

سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها از واریز مرحله ۱۷۰ یارانه نقدی فروردین ماه ۱۴۰۴ برای دهک‌های چهارم تا نهم خبر داد.

سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها از واریز مرحله ۱۷۰ یارانه نقدی فروردین ماه ۱۴۰۴ برای دهک‌های چهارم تا نهم خبر داد. بر اساس اعلام این سازمان، مبالغ واریزی از ساعت ۲۴ روز ۳۱ فروردین قابل برداشت است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۴، آئین‌نامه‌ای تدوین شده که ۳ دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه حذف خواهند شد.

در حال حاضر ۹ دهک از ۱۰ دهک کشور یارانه نقدی دریافت می‌کنند.

دهک‌های اول، دوم و سوم که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی هستند بیست و پنجم هر ماه به ازای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان به حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود.

این مبلغ برای هر نفر در دهک‌های چهارم تا نهم مبلغ ۳۰۰ هزار تومان بوده که سی‌ام هر ماه از سوی دولت پرداخت می‌شود.

دولت برای کاهش هزینه‌های مالی خود تلاش دارد تا تعداد دهک‌های شامل یارانه را کاهش دهد. برخی از اقتصاددانان نیز معتقدند پرداخت یارانه نقدی به افراد تورم زا بوده و پایه پولی کشور را افزایش می‌دهد؛ از این رو پیشنهاد می‌کنند یارانه نقدی به اضافه کالابرگ الکترونیکی برای خرید کالاهای اساسی (۱۱ قلم) فقط به ۳ دهک تحت پوشش نهادهای حمایتی واریز و شارژ شود.

پیشنهاد آنها برای سایر دهک‌ها تخصیص یارانه غیرنقدی (کالابرگ الکترونیکی) است. در این راستا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم با اعلام این که شارژ کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های اول تا سوم ادامه دارد درباره تأمین مالی آن عنوان کرده بود، بخشی از آن از طریق حذف یارانه دهک‌های بالایی تأمین خواهد شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان می‌کند، طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، آئین‌نامه‌ای تدوین شده که ۳ دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه حذف خواهند شد.

وی ادامه داده است، بر اساس این قانون باید ۲۴ میلیون نفر حذف می‌شدند که با توجه به این که تعدادی از این افراد یارانه دریافت نمی‌کردند مقرر شد ۱۷ میلیون نفر حذف شوند.

احمد میدری تاکید دارد، اطلاعات ۳ دهک بالای درآمدی بر اساس مرکز آمار بوده که چنانچه به این امر اعتراض داشته باشند اظهارنامه ارائه و بررسی می‌شود که در صورت نادرست بودن اظهارنامه از برخی امکانات دولتی محروم خواهند شد.

بنا بر این گزارش، مالکان خانه با ۳۰۰ میلیون ریال درآمد جز ۳ دهک بالا خواهند بود.

نقص در دهک‌بندی خانوارها منتقدان زیادی در جامعه دارد و همین مسئله حذف یارانه دهک‌های بالا را با چالش مواجه کرده است.

حذف سه دهک از ۱۰ دهک یارانه‌بگیر دوباره داغ شد و بنا به‌گفته وزیر کار لایحه دوفوریتی مرتبط با آن به‌زودی به مجلس می‌رسد؛ البته حذف یارانه‌بگیران همواره پرحاشیه بوده و این بار داغ‌ترین حاشیه مربوط به انتقاد رئیس مجلس به شیوه دهک‌بندی است که در مقابل، باعث شده وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی اصل دهک‌بندی را به گردن مرکز آمار ایران بیندازد و وزارتخانه متبوع خود را فقط متصدی چیدمان خانوارها در دهک‌های مختلف بداند.

سال‌هاست که پایگاه رفاه ایرانیان در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به‌منظور تجمیع داده‌های خانوارها و ایجاد یک بانک اطلاعاتی منسجم و شفاف راه‌اندازی شده و مرجع تشخیص وضعیت درآمدی خانوارها و دهک‌بندی آنها نیز همین سامانه است.

این سامانه به‌واسطه اینکه آغازی برای تجمیع داده‌های جمعیتی بوده، یک اتفاق بزرگ و ستودنی محسوب می‌شود؛ اما همانگونه که در دوره‌های مختلف مسئولان ذیربط در این وزارتخانه اذعان کرده‌اند، دلایل متعددی وجود دارد که این بانک اطلاعاتی ارزشمند و بدیع، در برخی حوزه‌ها قادر به تجزیه‌وتحلیل درست داده‌ها نبوده و درنتیجه دهک‌بندی‌ها و صدک‌بندی آن نیز خالی از نقص و اشتباه نباشد. این یکی از موضوعاتی است که از سال‌ها پیش باعث شده اعتراض و انتقاد حذف‌شدگان یارانه منجر شده و عملاً این تکلیف قانونی دولت‌ها را به بن‌بست کشانده است.

در نشست دو روز پیش کمیسیون اجتماعی مجلس، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از استماع نقد و نظرات و گزارش‌های نمایندگان مجلس، گفت: در بحث کالابرگ، طبق مصوبه مجلس در بودجه ۱۴۰۴ باید از طریق حذف یارانه‌ها این کار را انجام دهیم. از طرفی رئیس‌جمهور هم اصرار دارد که حذف دهک‌ها، تا سه دهک بالا انجام شود؛ اما ازآنجاکه در حذف افراد همه معترض می‌شوند و با مشکل مواجه می‌شویم؛ بنابراین در طرح دوفوریتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی -که به‌زودی ارائه می‌شود- راهکاری پیشنهاد کرده‌ایم مبنی بر اینکه قبل از حذف یارانه‌ها، به سرپرست خانوار اعلام کنیم که جزو سه دهک بالا هستید، بعد به فرد مهلت داده می‌شود که اظهارنامه بدهد که در تعیین دهک او اشتباه شده یا خیر؛ در ادامه مانند کشورهای دیگر به فرد اعلام می‌شود که اظهارات او را بررسی می‌کنیم و اگر اظهار شما نادرست بود، تسهیلات یارانه‌ای به شما نمی‌دهیم، معافیت مالیاتی به شما تعلق نمی‌گیرد و از یارانه‌های دولت بهره‌مند نخواهید شد.

قالیباف درست می‌گوید؟

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست با اشاره به دهک‌بندی خانوارها، گفت: ما داده‌های دقیق داریم اما به‌دلیل ناهماهنگی، سامانه به‌روز نیست، داده‌ها با تأخیر می‌رسد و سامانه قدرت تجزیه‌وتحلیل ندارد. نمی‌شود که به‌دلیل نبود داده، مثلاً یک پراید معامله شود و دهک فرد از ۱۰ به ۳ برود یا از ۳ به ۱۰ برود؛ این پذیرفتنی نیست.

پایگاه رفاه ایرانیان به‌عنوان بانک اطلاعاتی مرجع دهک‌بندی، سال‌هاست که در حال ترقی و بهبود است؛ اما آنگونه که متولیان حوزه رفاه در سال‌های اخیر بارها تکرار کرده‌اند، به‌دلیل ارائه‌نشدن برخی اطلاعات از سوی برخی دستگاه‌ها و یا ناقص و قابل‌اتکا نبودن برخی از اطلاعات موجود، نمی‌توان آزمون وسط خانوارها را منطبق با واقعیت‌ها انجام داد و درنتیجه وزن اطلاعات رسمی موجود نظیر حقوق دریافتی کارگر و کارمند، گردش و موجودی حساب‌ها و تراکنش‌های خرید با کارت یا درگاه اینترنتی وزن بالاتری در آزمون وسط پیدا کرده‌اند.

بر همین اساس، می‌توان تأیید کرد که گردش مالی چندصد میلیون تومانی نظیر خریدوفروش یک پراید، در تغییر دهک فرد بی‌تأثیر نیست هرچند امکان وقوع مثال قالیباف درباره رسیدن دهک فرد از ۳ به ۱۰ یا ۱۰ به ۳ بعید باشد.

 

منبع: سرگرمی روز

آخرین اخبار

وبگردی