کشنده‌ترین عقرب دنیا در ایران ساکن است!/ عکس

فناوری

امیرحسین فوقانی – حدود ۲۰۰۰ نوع عقرب در سراسر جهان وجود دارد و خوشبختانه فقط ۲۵ تا ۳۰ عقرب زهردار هستند و حتی تعداد کمتری از عقرب‌ها کشنده هستند. در حالی که همه عقرب‌ها در نیش خود سم دارند، تنها تعداد کمی از آن‌ها می‌توانند آسیب واقعی به انسان وارد کنند. اگرچه بیشتر نیش عقرب‌ها بی ضرر هستند، اما بسیار دردناک هستند. اکثر عقرب‌ها در آب و هوای گرم زندگی می‌کنند، اعم از گرمسیری یا خشک و از خانواده عنکبوت‌ها هستند. سمی که در داخل نیش دم آن‌ها یافت می‌شود یک نوروتوکسین است و بر سیستم عصبی طعمه خود تأثیر می‌گذارند. در ادامه به برخی از این عقرب‌های خطرناک خواهیم پرداخت.

عقرب جنگلی ویتنام

کشنده‌ترین عقرب دنیا در ایران ساکن است!/ عکس

یکی از زیباترین عقرب‌های جهان عنکبوتی، عقرب جنگلی ویتنام است. کل اسکلت بیرونی آن آبی مایل به رنگ دریا است که بافتی ملایم و ظاهری براق دارد. تنها نقاط تیره بدن این عقرب، محل اتصال قطعات بدن مانند دم به شکم و پاها به شکم است. انبر آن بزرگ است و بیشتر شبیه خرچنگ است. عقرب جنگلی ویتنام یکی از کشنده‌ترین انواع عقرب‌ها است، اما بیشتر برای طعمه‌هایش به جای انسان‌ها.

دم آن نسبت به دیگر عقرب‌ها کوچکتر است اما با این حال، نیش آن بسیار قوی است. زهر این عقرب یکی از شدیدترین و موضعی‌ترین دردها را در بین تمام عقرب‌ها ایجاد می‌کند. مقداری تورم، تب احتمالی و التهاب در ناحیه نزدیک محتمل است، اما این باید بدترین آن باشد.

همانطور که از نامش پیداست، عقرب جنگلی ویتنام بیشتر وقت خود را در جنگل های ویتنام می‌گذراند. آبی آن به اندازه کافی روشن نیست که بتواند فوراً در سایبان های جنگلی انبوه قابل مشاهده باشد، بنابراین توانایی استتار خوبی هم دارد.

عقرب جنگلی غول پیکر

کشنده‌ترین عقرب دنیا در ایران ساکن است!/ عکس

طول عقرب جنگلی غول پیکر به ۲۴/۵ متر می‌رسد. این موجود بیشتر در هند و آسیای جنوب شرقی یافت می شود. با وجود اندازه و توانایی‌هایشان، مردم محلی تمایل دارند از آن‌ها به عنوان حیوان خانگی نگهداری کنند. گرچه عقرب‌های جنگلی غول‌پیکر دارای نیش‌های بدی هستند، اما در استفاده از آن‌ها بسیار مردد هستند.

یکی از دلایلی که مردم آنها را به عنوان حیوان خانگی نگهداری می کنند، ارزش سم آنها است. زهر یک عقرب جنگلی غول پیکر در جامعه پزشکی بسیار مفید است. این توانایی مبارزه با عفونت استافیلوکوکوس مقاوم به آنتی‌بیوتیک را دارد که در سراسر جهان بسیار ارزشمند است. در محیط بومی خود، نیش یک عقرب غول پیکر جنگلی باعث درد زیادی همراه با عوارض جانبی معمول، سمیت عصبی می‌شود. عقرب جنگلی غول پیکر معمولاً سیاه یا رنگ‌های مختلف خاکستری مایل به قهوه ای است.

بیشتر بخوانید:

عقرب امپراطور

کشنده‌ترین عقرب دنیا در ایران ساکن است!/ عکس

انکار زیبایی این عقرب بسیار سخت است. عقرب امپراطور دارای پاهای بلندی است و عمدتاً قهوه‌ای تیره و براق است. عقرب‌های امپراطور از موجودات بومی آفریقای غربی هستند و طول آنها به ۱۷ یا ۱۸ سانتی‌متر می‌رسد. زهر آنها فقط برای افراد بسیار جوان، بیمار یا مسن بسیار کشنده است.

عقرب دم پهن ترانسوال

کشنده‌ترین عقرب دنیا در ایران ساکن است!/ عکس

عقرب دم چاق ترانسوال کشنده‌ترین عقرب روی کره زمین است. همچنین به عنوان عقرب دم کلفت آفریقای جنوبی نیز شناخته می‌شود و بیشتر در آفریقای جنوبی، بوتسوانا، زیمبابوه و موزامبیک یافت میشود و این فقط نیمی از طول تانزانیا است. اما این عقرب در نیش غلیظ خود سم بسیار قوی‌ دارد و به طور معمول به رنگ قهوه ای تیره یا سیاه است. اگر نیش برای مدت طولانی درمان وخارج نشود، باعث شوک آنافیلاکتیک می شود. این سم برای کودکان، افراد مسن یا کسانی که مشکلات پزشکی دیگر دارند بسیار کشنده است. نیش این عقرب با برجستگی های ریز و تیز گونه همانند سوزن های خیاطی بسیار نازک پوشیده شده است. این موجود می‌تواند سم قوی خود را به دو روش انتقال دهد: تزریق مستقیم از طریق نیش یا اسپری کردن از نیش روی هدف.

عقرب گادیم

کشنده‌ترین عقرب دنیا در ایران ساکن است!/ عکس

عقرب گادیم کشنده ترین عقرب ایران است و در مقایسه با هم‌نوعان کشنده خود یکی از عجیب ترین عقرب ها است. عقرب گادیم به جز احساس فوری نیش، نیش تقریباً بدون دردی دارد و پس از نیش اولیه قربانیان به مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت بدون درد هستند. متأسفانه، در حالی که قربانی کاملاً غافل از نیش این عقرب است، اتفاقات وحشتناکی در داخل بدن آن رخ می دهد. پس از مدتی، علائم به شکل نارسایی حاد کلیه ظاهر می شود، زیرا زهر عقرب گادیم مخلوطی از سیتوتوکسین ها و هموتوکسین ها است. سموم همچنین نکروز ایجاد می کنند که پوسیدگی گوشت اطراف زخم است. عقرب های گادیم کوچک و تقریباً کرم رنگ هستند. آنها زمان زیادی را در زیر صخره ها و در مناطق سایه دار می گذرانند و در صورت آشفتگی نیش می زنند.

۲۲۷۳۲۱

نوشتهٔ پیشین
سقوط آزاد طلا رقم خورد
نوشتهٔ بعدی
کاهش قیمت‌ها در بازار خودرو/ جدول قیمت‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

آخرین اخبار