علی احسان ظفری گفت: در شرایط کنونی شیرخام تولیدی با نرخ مصوب و در برخی استان ها با قیمت های بالاتر هم از تولیدکنندگان خریداری می شود که با این وجود شیر مازادی روی دست دامدار نمانده است.
به گفته او، با توجه به کاهش قدرت خرید خانوار، قیمت بالای لبنیات معضل اصلی است که برای ارتقای سرانه مصرف باید تمهیداتی اندیشیده شود.
ظفری می گوید: قیمت ۱۳ هزار تومانی به ازای خرید هر کیلو شیرخام در پی کاهش تقاضا برای خرید لبنیات در بازار موجب شده که شیرخام تولیدی روانه کارخانه های شیرخشک شود.
او سرانه کنونی مصرف لبنیات را ۵۰ تا ۵۵ کیلو اعلام کرد و گفت: در برنامه ششم توسعه هدفگذاری شده بود که سرانه مصرف به ۱۸۰ کیلو برسد که متاسفانه این امرمحقق نشد. بنابراین برای افزایش سرانه مصرف راهی جز حمایت از اقشار آسیب پذیر وجود ندارد.
ظفری می گوید: توزیع شیر مدارس یکی از راهکارهای ارتقای سرانه مصرف لبنیات است که متاسفانه به رغم گذشت بیش از ۲ ماه از بازگشایی سال تحصیلی، توزیع شیر مدارس انجام نشده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی گفت: از زمانی که بودجه توزیع شیر مدارس در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت، این اعتبار هیچ گاه در راستای شیر مدارس هزینه نشد؛ بنابراین اعتبار و توزیع شیرمدارس باید به متولی اصلی داده شود.