روس‌ها به دنبال سرمایه‌گذاری در بنادر شمالی هستند/ با کمبود نیروی کار در حمل و نقل دریایی مواجه هستیم/ کشتی لانا به آب های کشور برمی‌گردد

اخبار, اقتصاد

روس‌ها به دنبال سرمایه‌گذاری در بنادر شمالی هستند/ با کمبود نیروی کار در حمل و نقل دریایی مواجه هستیم/ کشتی لانا به آب های کشور برمی‌گردد

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: با روسیه تفاهم ترانزیت ١٠ میلیون تنی داریم و به دنبال تکمیل راه‌آهن رشت آستارا برای افزایش ترانزیت بین ایران و روسیه هستیم، برنامه ما افزایش همکاری با روسیه در بلندمدت است و روس ها به دنبال سرمایه‌گذاری در بنادر شمالی هستند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علی‌اکبر صفایی، در نشست خبری امروز با بیان اینکه در ماه‌های آینده ۵ فروند کشتی جدید را به دریای خزر وارد می‌کنیم، اظهارداشت: با روسیه در حال هماهنگی هستیم که این کشتی‌های جدید وارد ولگا شوند و خرید کشتی‌های رو رو از محل وجوه اداره شده در حال انجام است.

وی با اشاره به ابهامات وارد شده به رشد ١٧٧ درصدی ترانزیت در بنادر شمالی با توجه به منفی بودن علمیات کانتینری گفت: تاکید دارم اعداد ترانزیت در بنادر شمال قابل توجه و بزرگ نیست اما باید توجه داشته باشیم که تمام ترانزیت متوجه عملیات کانتینری نمی‌شود. برای مثال میزان ترانزیت در بخش سوآپ در سال ١۴٠٠ حدود ۵۶۴ هزار تن بود اما در ۶ ماهه امسال به ٩٢٢ هزار تن رسیده است. هر چند این اعداد بزرگ نیستند اما می توانند یک سیگنال خوبی باشند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه با روسیه تفاهم ترانزیت ١٠ میلیون تنی داریم و به دنبال تکمیل راه‌آهن رشت آستارا برای افزایش ترانزیت بین ایران و روسیه هستیم، ادامه داد: برنامه ما افزایش همکاری با روسیه در بلندمدت است و روس ها به دنبال سرمایه‌گذاری در بنادر شمالی هستند و روس‌ها بر روی لجستیک بنادر شمالی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

صفایی افزود: روسیه به دلیل مسأله اوکراین مانند گذشته انتقال بار از طریق دریای سیاه و سرخ را نمی‌تواند انجام دهد از این رو تلاش ما این است که سرویس مناسبی را به روس‌ها ارایه دهیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در حال حاضر در بنادر، اسکله‌ها و لنگرگاه ۶ میلیون و ٨۶۴ هزار تن کالای اساسی موجود است و همچنین در این مدت ۵٣ هزار فروند کشتی به بنادر ورود و خروج داشتند و ٧ میلیون و ۴٢٢هزار نفر سفر دریایی ثبت شد و این ۵٣ هزار فروند کشتی بدون سانحه علمیات تخلیه و بارگیری را انجام دادند.

صفایی با اشاره به کمبود نیروی کار در حمل و نقل دریایی تاکید کرد: در حال حاضر برای کشتی‌های زیر ٣ هزار تن با کمبود ۴۵٠٠ افسر دریایی مواجه هستیم.

وی با تاکید بر اینکه برگرداندن کالای نفتی کشتی لانا به صورت کامل به کشتی خودمان انجام شد، گفت:  مبادله با کشتی یونانی انجام خواهد شد و کشتی ما به آب های کشور برمی‌گردد.

صفایی با بیان اینکه در سال جاری ۶٩ هزار میلیارد ریال پروژه از بودجه سازمان بنادر تعریف شده که قیمت تمام شده آنها به بیش از ١٠ هزار میلیارد تومان می‌رسد، ادامه داد: ۵٨ فروند شناور در انواع مدل در حال ساخت است.

وی ادامه داد: ساخت بندر بزرگ مکران در حال انجام است که پس از مطالعات وارد فاز اجرایی می‌شود که به بزرگ ترین بندر اقیانوسی و بندر استراتژیک کشور تبدیل می‌شود. در کنار ساخت بندر بزرگ مکران، توسعه بندر چابهار را در دستور کار داریم سیلوی ١٠٠ تنی در بندر شهید بهشتی در حال ساخت است.

 معاون سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه یکی دیگر از پروژه‌های ملی نجات خلیج گرگان بوده است، گفت: باتوجه به کاهش تراز دریای خزر که این میزان کاهش تراز به 1.5 متر می‌رسد، کانال کاملا بسته شده بود و از این رو لایروبی خلیج گرگان در حال انجام است.

وی با اشاره به آزادسازی سواحل ادامه داد: با حکم قضایی ۱۶۳ ساز غیرمجاز در سواحل را تخریب کرده ایم تا سواحل را آزاد کنیم.

صفایی همچنین درباره تقویت بنادر مسافری برای بازه زمانی جام جهانی گفت: 16 اسکله مسافری در هرمزگان و 4 اسلکه در خوزستان در حال ساخت وایجاد است و مسیر دریایی مسافری کیش قطر و عمانو چابهار برقرار می‌شود. 

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

نوشتهٔ پیشین
بی‌ثباتی و شکاف فراگیر در صفوف ناتو
نوشتهٔ بعدی
شلیک گاز اشک‌آور از سوی نیروهای امنیتی در بغداد به سوی معترضان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

آخرین اخبار