روابط با همسایگان سقف ندارد/ برنامه‌ریزی اجلاس آستانه نماد برتری گفتمان تعامل منطقه‌ای ایران است

جهان

روابط با همسایگان سقف ندارد/ برنامه‌ریزی اجلاس آستانه نماد برتری گفتمان تعامل منطقه‌ای ایران است

معاون سیاسی وزارت امور خارجه عصر امروز با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن تبیین سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، به پرسش‌های نمایندگان پاسخ داد.

به گزارش ایلنا، علی باقری با اشاره به تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، فرصت‌ربایی را یکی از ویژگی‌های دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: در سیاست همسایگی، روابط با همسایگان سقف ندارد. باید از همه ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه استفاده کرد تا با تعامل حداکثری با همسایگان بستر لازم برای پیوندهای پایدار و بلندمدت اقتصادی بین کشورهای منطقه فراهم شود.

وی آشکار شدن ضعف‌های بنیادین یکجانبه‌گرایی و چالش‌های بزرگ سیاسی و اقتصادی آمریکا در حفظ جایگاه هژمون جهانی را یادآور شد و اظهار داشت: پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای و مجموعه بریکس، قدرت راهبردی و جایگاه ژئواستراتژیک چندجانبه‌گرایی را به صورتی معنادار، ارتقاء می‌بخشد.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به ناکامی رئیس‌جمهور آمریکا در تحقق اهداف سفرش به منطقه، تصریح کرد: برنامه‌ریزی اجلاس آستانه به فاصله چند روز پس از سفر ناموفق بایدن به منطقه، نشانه هوشمندی دیپلماسی ایران و نماد برتری گفتمان تعامل منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران است. 

باقری، الگوی تدوین برنامه‌های بلندمدت روابط با قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی را با اهمیت توصیف و خاطرنشان کرد: الگوی برنامه‌های بلندمدت در روابط دوجانبه که در مقطع اخیر علاوه بر چین، روسیه، ونزوئلا و ترکیه را هم دربرگرفت، به پایدارسازی روابط اقتصادی منجر شده و به طور موثر مانع تأثیرگذاری تکانه‌های سیاسی و اقتصادی بین‌المللی بر وضعیت اقتصادی کشور شده و خنثی‌سازی تحریم‌ها را در میدان اقتصاد و تجارت معنا می‌بخشد.

در این نشست معاون سیاسی وزارت امور خارجه به پرسش‌های نمایندگان درباره موضوعات مختلف سیاست خارجی از جمله مذاکرات رفع تحریم‌ها نیز پاسخ داد.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

نوشتهٔ پیشین
ضعف انسجام سیاسی در عراق،‌ ترکیه را جری کرده است/ مردم عراق آماده مقابله با تجاوزهای آنکارا هستند
نوشتهٔ بعدی
تاکید امیرعبداللهیان بر اراده ایران برای توسعه همه‌جانبه روابط با جمهوری آذربایجان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

آخرین اخبار