دژ هخامنشیان آن سوی مرزهای ایران+عکس

اخبار, جامعه

یک تیم کاوش و باستان‌شناسی بین‌المللی به تازگی موفق شدند یک دژ هخامنشی را در منطقه تاریخی کاپادوکیه ترکیه کشف کنند. این دیوارهای گچی ایرانی به دوران امپراتوری هخامنشیان تعلق دارد و در نزدیکی روستای پرسوک استان نیغده ترکیه کشف شده‌اند. شباهت زیاد این دژ و دیوارهای گچی آن به تخت جمشید بسیار جالب توجه به نظر می‌رسد.

خبرگزاری آناتولی در روز سه شنبه ۱۱ مردادماه اعلام کرد یک تیم حفاری که از سال ۱۹۶۳ میلادی با مجوز سازمان باستان‌شناسی فرانسه در ترکیه مشغول به فعالیت است، موفق شده در جدیدترین کاوش‌های خود این دیوارهای گچی باستانی که از امپراتوری پارس باقی مانده‌اند را در تپه‌های استان شرقی نیغده ترکیه کشف کنند.

هخامنشیان

این گروه حفاری و باستان‌شناسی در کاوش‌های قبلی خود نیز خطوط هیروگلیفی را پیدا کرده بودند که به دوره هیتی‌ها در قرن ۸ پیش از میلاد تعلق داشتند. این خطوط هیروگلیفی روی برج دیده‌بانی یک قلعه حکاکی شده بودند. سرپرست تیم حفاری مذکور پس از کشف دژ هخامنشی گفت این سازه‌ها بسیار مهم هستند و تعداد کمی از این سازه‌های سنگی گچی ایرانی که به دوران هخامنشیان در قرن ۴ تا ۶ قبل از میلاد متعلق بودند، اکنون باقی مانده است.

جزئیات دژ هخامنشی کشف شده در ترکیه

کلر برات در ادامه افزود یک گروه ۱۵ نفره از آمریکا، ایتالیا و فرانسه در حفاری‌های امسال در ترکیه مشغول به کار بودند و توانستند دیوارهای خشتی عصر آهن مربوط به قرون ۷ و ۸ پیش از میلاد را پیدا کنند. به گفته او، کار حفاظت و مرمت این دیوارها در سال آینده به انجام می‌رسد. سرپرست این تیم حفاری خاطرنشان کرد آثار باستانی به جا مانده از دوره هخامنشیان توسط یک حاکم محلی به اشغال درآمده بود. این آثار در منطقه کاپادوکیه‌ی ترکیه قرار دارند که منطقه‌ای بسیار حائز اهمیت و استراتژیک محسوب می‌شود.

این تیم حفاری در حین اکتشاف خود فهمیدند دیوارهای گچی یافته شده به دست رومی‌ها محاصره شده و به آتش کشیده شده بودند، اما بعدها رومی‌ها آنها را تعمیر کردند. بنابراین می‌توان به این نتیجه رسید که رومی‌ها جنوب کاپادوکیه را در جریان یک جنگ تمام عیار به اشغال خود درآورده بودند. دیوارهای سنگی که در کاوش امسال کشف شده نیز تخریب شده بودند که نشان‌دهنده حمله شدید رومی‌ها بوده است.

کلر برات در پایان تاکید کرد دیوارهای باستانی ایرانی که در این کاوش‌ها کشف شده‌اند، درست مانند دیوارهای تخت جمشید، قبرس و فلسطین هستند.

کاپادوکیه، یکی از جذاب‌ترین مناطق گردشگری ترکیه برای گردشگران و دوست‌داران تاریخ محسوب می‌شود. این منطقه در مرکز آناتولی یا ترکیه‌ی امروزی قرار گرفته است و ۳۶ شهر زیرزمینی تاریخی در آن وجود دارد. کاپادوکیه در سال ۱۹۸۵ در فهرست میرث فرهنگی جهان در یونسکو به ثبت رسید.

مورخان و باستان‌شناسان معتقدند این سرزمین، مهد آمیزش فرهنگ‌ها و آیین‌های مختلف است. اکنون این شهر به سرزمین بالن‌ها شهرت پیدا کرده و سالانه گردشگران و باستان‌شناسان زیادی به آنجا می‌روند. تاکنون آثار تاریخی زیادی در کاپادوکیه کشف شده و کاوش‌های باستانی در این منطقه همچنان ادامه دارد.

 

منبع: عرشه آنلاین

نوشتهٔ پیشین
10نکته از نخستین بازی زنبورها؛ اشلوتربک می تواند فرمانده دفاع دورتموند شود
نوشتهٔ بعدی
گرمای زیاد چه بلایی سر حافظه می‌آورد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

آخرین اخبار