مجری طرح برنج وزارت کشاورزی میزان تولید برنج در سال جاری را فراتر از 2 میلیون و 400 هزار تن دانست و افزود: این حجم تولید نسبت به میانگین سالهای تولید نرمال حدود 20 درصد افزایش تولید دارد و نسبت به سال گذشته که میزان تولید کمتر از نرمال بوده است حدود 30 درصد افزایش تولید دارد.
شایگان ادیبی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به میزان تولید برنج در سال زراعی 1401، گفت: کشت قراردادی برنج، برای نخستین بار در سال جاری از سوی وزارت کشاورزی در 45 هزار هکتار از اراضی استانهای شمالی کشور ابلاغ شد.
این مقام مسئول از استقبال شالیکاران شمال کشور از کشت قراردادی خبر داد و افزود: 46 هزار هکتار از اراضی شالی شمال کشور تحت پوشش کشت قراردادی قرار گرفت.
وی هدف از این طرح را افزایش بهرهوری، تکمیل زنجیره ارزش، تامین نهادههای مورد نیاز کشت برنج، کم کردن فاصله قیمت برنج در بازار و تامین بخشی از ذخایر استراتژیک کشور از محل تولید داخلی، عنوان کرد و افزود: وزارت کشاورزی علاوه بر در اختیار قرار دادن نهادهها به کشاورزان توصیههای لازم برای افزایش تولید را به آنها ارائه داد از اینرو این طرح با پیشرفت فیزیکی 100 درصدی در استانها شمالی اجرا شد.
مجری طرح برنج وزارت کشاورزی در پاسخ به این پرسش که خشکسالی در سال جاری باعث شد تولید برنج در برخی از استانها از جمله خوزستان متوقف شود آیا این مسئله تاثیری در میزان تولید برنج در کشور گذاشته است؟ گفت: کشت برنج و برنامهریزی تولید برنج را در 3 استان شمالی کشور دنبال کردیم. کشت اول برنج در 3 استان شمالی کشور در سطح 500 هزار هکتار صورت گرفت و کشت مجدد 50 هزار هکتاری که در مازندران اتفاق خواهد افتاد با در نظر گرفتن این حجم کشت برنج در استانهای شمالی را به 550 هزار هکتار خواهیم رساند.
به گفته وی؛ برداشت مجدد برنج یا همان رتون نیز در 90 هزار هکتار از اراضی شالی استانهای شمالی صورت خواهد گرفت.
ادیبی با اشاره به سیاستهای وزارت کشاورزی در اجرای کشتهای جایگزین بهجای برنج در سایر استانها، تصریح کرد: کشت برنج در سطح 180 هزار هکتار از اراضی غیرشمالی صورت گرفته است و پیشبینی می شود حدود 1 میلیون تن شلتوک در این استانها تولید شود؛ امیدواریم کشاورزان در سالهای آینده به کشت محصولات کم آببر و استراتژیک مانند انواع گیاهان علوفهای و روغنی که وزارت کشاورزی به آنها معرفی کرده است رو بیاورند.
وی ادامه داد: شرایط مساعد آبوهوایی، پایش و مراقبت از مزارع، کاهش خسارتهای ناشی از آفت و بیماریها، مصرف متعادل انواع کودهای پایه، کشت قراردادی، افزایش درجه مکانیزاسیون مرحله کاشت و برداشت، مپ استقبال کشاورزان از توصیه فنی کارشناسان، افزایش میزان تولید برنج در سال جاری را در گستره شالیزاری کشور به خصوص در 3 استان شمالی کشور به همراه آورد.
این مقام مسئول میزان تولید برنج در سال جاری را فراتر از 2 میلیون و 400 هزار تن دانست و افزود: این حجم تولید نسبت به میانگین سالهای تولید نرمال حدود 20 درصد افزایش تولید دارد و نسبت به سال گذشته که میزان تولید کمتر از نرمال بوده است حدود 30 درصد افزایش تولید دارد.
انتهای پیام/
منبع: ایلنا